Шницели от карфиол



Вчера си купих глава прекрасен карфиол, без да имам никаква идея какво точно ще правя с нея.Днес зяпайки из Фейсбук ми попадна клипче за приготвянето на hash browns от карфиол(така и не успях да си преведа какво точно означава и за това ги кръстих шницели).От известно време аз и съпругът ми се опитваме да се храним според принципите на разделното хранене, затова леко промених рецептата, а и нямах налични някои от продуктите в оригиналната рецепта.И така след пицата с блат от карфиол дойде ред и на карфиолени шницели, които ако не знаеш какво точно съдържат едва ли ще познаеш.

Необходими продукти:
  • 1 глава карфиол
  • 2 жълтъка
  • 200 грама настърган кашкавал, или 100 грама настъргана моцарела и 100 грама кашкавал
  • 1 глава настърган кромид лук
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 2 с.л. наситнен магданоз
  • 4 с.л. олио
  • 1 ч.л сол(може и по-малко, зависи от вкуса)

Карфиолът се настъргва и се смесва със солта, оставя се да престои 30 минути.Настърганият карфиол се изстисква добре през тензух или памуучна кърпа, след което се омесва с останалите продукти.Тавата на печката се обръща с дъното нагоре и се застила с хартия за печене, от сместа се взима количество колкото за едно кюфте и се оформят тънки правоъгълни шницелчета.

Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.




Ами това е :)
Да ви е вкусно!!!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации