Сладкиш със смокини




 Астрономическата есен настъпи и е редно да я посрещнем с един сладкиш с аромат на есен и отиващо си лято.Сладки, като мед смокини, черен шоколад и аромат на ванилия са идеалната комбинация.Тази година смокините в двора се отблагодариха за грижите ни с много плодове, които благодарение на топлият септември станаха огромни и успяха да узреят, въпреки че сме доста на север от ширините на които виреят.Ще има и за сладко и за сладкиши и за хапване директно от дървото.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

мерителната ми чаша е с вместимост 240 мл.

  • 4 яйца
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 и 1/2 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 2 ванилии
  • 1 бакпулвер
  • 100 гр. черен шоколад
  • 6 големи, добре узрели смокини


В купа разбиваме яйцата и захарта до побеляване с миксер.



После добавяме киселото мляко, олиото и на бавни обороти смесваме до еднородна смес.


След това на няколко пъти добавяме брашното смесено с бакпулвера и ванилията.
Към готовата смес добавяме шоколада начупен на парченца.Разбъркваме добре с лъжица.


Изсипваме сместа в тавичка застлана с хартия или намазана с олио и поръсена с брашно и отгоре нареждаме смокините нарязани на половинки.


печем в предварително загрята на 220 градуса фурна около 40 минути.


След като изстине, поръсваме с пудра захар.


АМИ ТОВА Е!!!
ДОБРЕ ДОШЛА ЕСЕН!!! 
 ДА ВИ Е СЛАДКО!!!



Коментари

Популярни публикации