Патладжан кебап



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 4-5 средно големи патладжана
  • 1 кг.мляно месо от свинска плешка или телешко
  • 250 гр. моцарела или кашкавал
  • 1 консерва(500мл.) домати
  • 2 яйца
  • подправка за кайма


Измиваме патладжаните, надупчваме ги на две-три места с нож и ги слагаме да се пекът.



Обелваме изпечените патладжани и ги оставяме да изстинат.


Правим разрези в патладжаните и слагаме моцарела.


Омесваме каймата с две яйца и подправките.Аз ползвам тази ориенталска подправка.


Върху парче стреч фолио поставяме част от каймата, разстиламе я и слагаме отгоре патладжана.


Навиваме, като бонбон, така че каймата да обгърне патладжана отвсякъде.


В тавата наливаме доматите и отгоре подреждаме обвитите с кайма патладжани.


Запичаме за 40 минути в загрята на 200 градуса фурна.


Поръсваме обилно с пресен магданоз и сервираме.

ДА ВИ Е СЛАДКО!!! 





Коментари

Популярни публикации