Торта "Шоколадово изкушение"











Необходими продукти:

1 ч.ч.-240 мл.

За блата:


  • 4 яйца на стайна температура
  • 2 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.ч. какао
  • 250 мл гореща вода
  • 1 бакпулвер
  • 2 ванилии

Бял крем:

  • 200 грама крема сирене или маскарпоне
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 200 грама разтопен бял шоколад
  • 150 мл. сладкарска сметана

Шоколадов ганаш:

  • 350 мл.сладкарска сметана
  • 200 гр. натурален шоколад

За декорация

2 кутии шоколадови пръстчета на Милка


4 яйца и 2 ч.ч захар се разбиват до побеляване, на тънка струйка се добавя ½ ч.ч. олио.Добавят се на три пъти 1 ½ ч.ч. брашно и ½ ч.ч. какао, 1 бакпулвер и 2 ванилии като се бърка със шпатула само в една посока.Накрая на тънка струйка като се разбива с миксера на ниска скорост се добавят 250 мл. гореща вода.

Сместа се изсипва в кръгла форма за торта с диаметър 23 см. и се пече около 40-45 минути  в предварително загрята на 200 градуса фурна.След като блата се опече, фурната се изключва, вратичката на фурната се отваря леко и се оставя вътре още 5 минути, след което се изважда върху решетка и се оставя да се охлади напълно.





След като се охлади се разрязва с дълъг и остър нож на три.

За белия крем за пълнеж на тортата разбиваме сиренето със пудрата захар, сметаната и разтопеният шоколад на пухкав крем. Блатовете се напояват със захарен сироп и се сглобяват с крема.










 Шоколадовият ганаш се приготвя, като в тенджерка с дебело дъно, или на водна баня сметаната и натрошеният шоколад се разтопяват до пълно хомогенизиране, като се внимава сметаната да не заври.



 Ганаша се оставя да се охлади добре в хладилника за няколко часа, след което се разбива с миксер на пухкав крем с който се декорира тортата.











Коментари

Популярни публикации