Американски палачинки(pancakes)


  Всички сме гледали в не един филм, как Американците сутрин закусват с тези палачинки обилно поляти с кленов сироп.Отдавна бях замислила да пробвам да направя и аз и тази събота сутрин им дойде времето, след като преди няколко дни по един от чуждите кулинарни канали гледах една американка, как ги приготвя и след това ги сервира с фъстъчено масло и желе.
 Рецептата всъщност е елементарна и не много по-различна от тази за традиционните палачинки.Крайният резултат беше пухкави, златисти палачинки, които обраха овациите на домочадието и определено ще станат част от нашата кухня.Приготвянето им е изключително лесно и дори децата ще се справят с него.


Необходими продукти:
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч (240мл.) прясно мляко
  • 2 с.л олио или разтопено масло
  • 2 с.л захар
  • щипка сол
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 пакетче бакпулвер

В купа разбиваме яйцата, млякото, захарта, солта и мазнината.След това добавяме брашното смесено с бакпулвера и разбиваме отново до хомогенна смес. Сместа е доста по-гъста от тази за традиционните палачинки.Загряваме тиган с незалепващо дъно и сипваме по малко от сместа, като гледаме да оформим кръгове.За целта аз ползвах метална лъжица за сладолед, но може и с черпак. След като по повърхността на палачинката започнат да се появяват балончета се обръща внимателно с шпатула, за да се изпече и от другата страна.Ако се страхувате да не ви залепнат може да намажете с масло дъното на тигана.Ами това е, лесно и бързо имаме вкусна закуска.


Да ви е сладко!!!


Коментари

Популярни публикации