Пукани мариновани люти чушленца





В сезона на консервирането дойде времето и за приготвянето на маринованите люти чушленца.
Тази рецепта е без консерванти и не се стерилизира.Захарта на пръв поглед изглежда много, но всъщност крайният резултат са пикантни, сладко-кисели люти чушленца и морковчета.


Необходими продукти:

  • 1 кг. люти чушки
  • 500 гр. моркови
  • 3-4 глави чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 л. винен оцет
  • 500 гр. захар
  • 4 с.л. сол
  • 10-15 зърна черен пипер
  • 1 пакетче(10 гр.) синап

Чушлетата се измиват, дръжките се отрязват и се надупчват на няколко места, след което се запичат леко, аз ползвам за целта грил тиган.

В тенджера слагаме оцета, захарта, солта и подправките и слагаме да заври.В горещата марината слагаме опуканите чушлетата, нарязаните на колелца моркови, обеленият и нарязан на едро чесън и нарязаният магданоз.

Престояват така около час, след което се насипват в буркани, без да се притискат много.Отгоре се долива останалата марината до ръба на буркана.

Да ви е сладко!!!



Коментари

Популярни публикации