Пица с блат от карфиол



 Пица, като пица, но не съвсем.От доста време бях набелязала няколко рецепти за блат от карфиол, но все не им идваше реда.Е днес най-после дойде време да пробвам що е това пица от карфиол.От известно време се опитваме да се храним разделно, а разделна пица с 4 вида сирена, която е любима на цялото семейство няма как да се получи по традиционният начин, за това блата трябваше да е алтернативен.Ако човек не знае, какво има в тестото, едва ли ще се досети, карфиолът в никакъв случай не се усеща, просто блата е една идея по-малко хрупкав от нормалният.


Необходими продукти за блата:


  • Една малка глава карфиол
  • 1 ч.ч. настъргана моцарела или кашкавал
  • 2 жълтъка(ако не сте на разделно хранене 1 цяло яйце)

 Продуктите за гарниране са по избор.Тъй като моята е разделна е гарнирана със синьо сирене, пармезан, топено сирене и кашкавал.Така, като гледам се получи с 5, а не с 4 вида сирена, но както е казал Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече" :)


 Карфиолът се смила в блендер и след това се слага в микровълновата на пълна мощност за 10 минути.
 След, като се охлади се изцежда хубаво от течността, аз ползвам за целта парче тензух, може и памучна кърпа.Към карфиолът се добавят два жълтъка, ако искате да е разделно или едно цяло яйце и настърганата моцарела или кашкавал и се омесва добре.
 Тестото се разстила в тавичка застлана с хартия за печене и се пече 40 минути на 160 градуса с вентилатор.


 След, като се изпече блата се изважда и се гарнира според желанието ви и се връща да се допече на 200 градуса до готовност.


 Ами това е, получи се една страхотна пица, която си хапнах с чиста съвест, гарниран с домашно песто от пресен босилек,чесън, зехтин и пармезан.



Да ви е сладко!!!

Коментари

  1. Храните се разделно,но микровълновата ,,на пъклна мощ":-):-)Колко ви е ползата от здравословното хранене с този облъчен карфиол?

    ОтговорИзтриване
  2. Противниците на микровълновите фурни могат да изсушат карфиола на тиган.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации