Смокинов пай







Необходими продукти:

за тестото:
  • 200 грама брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ванилия
  • щипка сол
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1 яйце
  • 2 с.л. студена вода

за плънката:
  • няколко добре узрели смокини
  • 4 с.л захар
  • 1/2 пакетче чаени бисквити



В купа смесваме брашното, захарта и солта и правим кладенче по средата.В кладенчето сипваме олиото и студената вода и смесваме добре, получават се брашнени трохи, добавяме и яйцето и с ръце омесваме тестото, което оставяме за10-15 минути в хладилника.
Охладеното тесто разстиламе на дъното на тава застлана с хартия, отгоре се нареждат изчистените и нарязани на шайби смокини, поръсва се със захар и натрошени бисквити.Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.

Коментари

Популярни публикации